Kerst in NZ
Hoe zijn jullie kerstdagen geweest??? Onwijs bedanktweer voor al jullie berichtjes, we vinden het zoooo leuk om ze allemaal te lezen!
Na een paar dagen uit de lucht te zijn geweest, tadaa het volgende verhaal. We pakken nu snel even ons reisschema erbij want het is wel even lastig te bedenken wat we ook alweer allemaal hebben gedaan.
Kerst is hier niet echt kerst voor ons gevoel. Sowieso zijn ze er hier minder mee bezig in de winkels/ op straat en tja een kerstboom zie je niet eens met al die zon en het groen om je heen. Af en toe zie je iemand op een waterski staan met kerstmuts, that's it en een aantal kerken die hier aandacht aan besteden.
De overtocht naar het zuider eiland was voor JW niet helemaal prettig, de reispilletjes waren even kwijt. Wel een mooie tocht. Aan de andere zijde, nog steeds heerlijk weer, onze nieuwe auto opgehaald. Zelfde soort, andere kleur: blauw. Ach ja, ook prima en weer lekker schoon ;-)
We zijn naar het Abel Tasman park gegaan, super mooi chalet om te overnachten - helaas maar voor 1 nachtje. De volgende dag gingen we op stap - eerst een eind varen met de watertaxi. Daarna in de kayak. We hebben zeehonden gezien die lekker op de rots in het zonnetje lagen. Helaas werd JW zeeziek van het kayakken op zee. Redelijk snel gestopt op een eilandje. Echt een soort droom - helder water, wit strand - mooi uitzicht :-)) Daarna de laatste deel van onze tocht naar onze boot voor de overnachting. BBQ included en gezellige mensen ontmoet. Ook nu weer vroeg in bed - poeh zeg super moe van een dagje zon en buiten zijn. We beginnen ondanks de factor 30 al een zomers kleurtje te krijgen. Heerlijk trouwens ook dat deinen van de boot als je op bed ligt. Als een hangmat zonder dat je jezelf af hoeft te zetten om in beweging te blijven! De volgende dag 13 km terug gelopen door het abel tasman park. Heerlijk restauntje opgezocht voor de lunch en toen verder op pad.
Ons motel viel een beetje tegen, vanwege de warmte eerst maar even wat afgekoeld in de rivier. Toen we terugkwamen en zagen dat er nog oude etensresten in de magnetron en oven zaten en ook de rest niet geheel proper was hebben we besloten verderop te gaan. Het was echt geen prettig idee om daar onze kerst door te moeten brengen. Alleen... km lang geen motel oid... Na een uur rijden is het toch helemaal goed gekomen. We kwamen in een dorpje terecht waar wel 8 mensen wonen. We hadden een redelijk onderkomen, 1 groot nadeel. SANDFLY's. Het lijken grote fruitvliegjes en ze zijn daar een echt plaag. We zitten onder de muggebulten en moeten onszelf inhouden want het jeukt ENORM!!!! Argggg.....
Kerst was erg zonnig en hebben we doorgebracht op de steiger, daar hadden we het minst last van de sandfly's. Een kerk was er helaas niet in de nabije omgeving - dat geeft alles bij elkaar een heel andere kerst dan normaal...
Vandaag zijn we aangekomen in Westport, super mooi hostel en alles heerlijk schoon. Ongelooflijk dat je soms meer betaald voor heel wat mindere kwaliteit en dat je voor dit bedrag een heerlijk plekje hebt. We hebben vanmiddag weer een toppertje meegegemaakt: underground waterrafting. Na een warme tocht in wetsuit ( 15 min. ongeveer) kwamen we bij de grot aan met stalagmieten en stalactieten. We droegen een rubben band met ons mee, na ongeveer 1,5 uur dreven we met onze band door het water, alle lichtjes uit want... er zaten allemaal gloeiwormen boven ons. Alsof je naar de sterrenhemel kijkt bij heldere nacht, heel bijzonder. Wel koud met je billetjes in water van 11 graden... :-( Daarna over de rivier terugdrijven naar ons beginpunt, echt een super bijzondere ervaring!!!
Van de afgelopen dagen een heel verhaal... wij gaan eens even rustig bekijken wat we morgen eens zullen gaan doen. Genieten jullie lekker van de oliebollen (ook voor mij gelijk) en we hopen snel weer een volgend verhaal te plaatsen!
dikke knuffel van ons.
Dit is wel een kerst om nooit te vergeten. Leuk om jullie verhalen te lezen. Geniet er nog van.
Groetjes Conny
Wij stonden niet bij jullie vriendenlijst, dus wij missen het verhaal, kunnen jullie even opnieuw vertellen vanaf dag 1........................
We waren op de verjaardag van jullie (schoon)vader en misten een paar gasten.
Al snel bleek dat jullie iets te ver weg zaten om langs te komen.
Jammer .
Maar ik heb inmiddels jullie reisverslag gelezen en de foto's bekeken.
Daaruit blijkt dat jullie je tijd nuttig bestden en dat maakt een hoop goed.
Maak er wat moois van en we blijven jullie uiteraard volgen.
Groetjes uit de NOP
Lieve jan willem en neline,
wat gaaf om te lezen! Wat een wereld ervaring! Ben super jaloers op jullie ;-)
bijzonder gloeiwormen! Gaaf om al jullie verhalen te lezen! Alvast een goede jaarwisseling!:-)
Bijzonder om kerst met mooi weer te vieren!
Liefs en een dikke Knuffel,
Anne Diet
Jan Willem en Neline,
De kerstdagen hier waren ook redelijk zonnig, niet koud, wel winderig. Een heel verschil met alle sneeuw van vorig jaar. We hebben jullie gemist vanavond. Het was een warm samenzijn, waarbij we ook zorgen met elkaar konden delen. Jullie zullen een heel ander kerstgevoel hebben gehad. In Nederland is het zo onlosmakelijk verbonden met donkere dagen, versiering, verlichting, een kerstboom, maar natuurlijk ook met een mooie kerkdienst. Volgend jaar maar weer, nu maken jullie zoveel bijzondere ervaringen mee, dat neemt niemand je meer af.